0
0
Kraj pochodzenia: Chiny
Agar to substancja żelująca pochodzenia roślinnego. Jest wytwarzany z krasnorostów (alg morskich) występujących w wybrzeża Japonii. W zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90–100 °C. Żel tworzy się w temperaturze 40-50 °C. Zaletą tej substancji żelującej jest to, że bez problemu możemy ją znowu rozpuścić, co nie jest możliwe w przypadku żelatyny. Wyróżnia się tym, że jest bezapachowy, nie ma smaku ani koloru. Zawiera dużo: manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu, cynku.
Swoje zastosowanie znalazła do produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów). Jest też wykorzystywany w fotografii (przy produkcji światłoczułej emulsji), a także w chemii (w kluczach elektrolitycznych, w ogniwach galwanicznych), w farmacji (jako środek spęczniający, żelujący i powodujący rozpad tabletek), w kosmetyce.
Wartość energetyczna 336 kcal
Tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 73,2g
w tym cukry 3g
Błonnik 7,7 g
Białko 6,2 g
Sól 0,26 g
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt |
Agar Targroch 100g 0,1kg | Żelatyna spożywcza 180 bl 250g Tortino | Skrobia kukurydziana Targroch 1 kg | Skrobia kukurydziana Targroch 500g 0,5kg |
Availability |
|
|
|
|
Cena |
21,22 zł
|
18,89 zł
|
12,60 zł
|
7,88 zł
|
Opis |
||||
Niema cech do porównania | ||||
|
|
|
|
Produkt zawiera E171! Wyłącznie do dekoracji, nie do spożycia!
Agar-Agar 250g Tortino to doskonały dodatek do Twojej kuchni, który pozwoli Ci odkryć nowe możliwości w przygotowywaniu pysznych deserów i wypieków. Wypróbuj Agar-Agar 250g Tortino już dziś i stwórz kulinarne arcydzieła, które zostaną docenione przez wszystkich smakoszy!