Targroch

    Agar Targroch 100g 0,1kg

    Indeks:
    21,22 zł
    Brutto
    Ilość
      Dostępny

    Agar Targroch 100g

    Kraj pochodzenia: Chiny

    Agar to substancja żelująca pochodzenia roślinnego. Jest wytwarzany z krasnorostów (alg morskich) występujących w wybrzeża Japonii. W zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90–100 °C. Żel tworzy się w temperaturze 40-50 °C. Zaletą tej substancji żelującej jest to, że bez problemu możemy ją znowu rozpuścić, co nie jest możliwe w przypadku żelatyny. Wyróżnia się tym, że jest bezapachowy, nie ma smaku ani koloru. Zawiera dużo: manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu, cynku.

    Swoje zastosowanie znalazła do  produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów). Jest też wykorzystywany w fotografii (przy produkcji światłoczułej emulsji), a także w chemii (w kluczach elektrolitycznych, w ogniwach galwanicznych), w farmacji (jako środek spęczniający, żelujący i powodujący rozpad tabletek), w kosmetyce.

    Wartość odżywcza produktu W 100 g:

    Wartość energetyczna 336 kcal

    Tłuszcz 0,3 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g

    Węglowodany 73,2g

    w tym cukry 3g

    Błonnik 7,7 g

    Białko 6,2 g

    Sól 0,26 g

    Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

    Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Szczegóły produktu

    5 Przedmioty

    Szybkie porównanie

    Produkt
    Agar Targroch 100g 0,1kg Żelatyna spożywcza 180 bl 250g Tortino Skrobia kukurydziana Targroch 1 kg Skrobia kukurydziana Targroch 500g 0,5kg
    Availability
    Cena
    21,22 zł
    18,89 zł
    12,60 zł
    7,88 zł
    Opis
    Niema cech do porównania